Musta lintu

17 tammikuun, 2012

En tule ikinä unohtamaan sitä mustaa lintua joka istui vihreällä ruohikolla ikkunani ulkopuolella synnytykseni avautumisvaiheen loppupuolella. Olin aika uuvuksissa koko päivän kestäneen kovan työn jäljiltä. Supistukset olivat olleet erittäin voimakkaita
jonkin aikaa ja epäilin jaksaisinko paljon kauemmin. Silloin katsoin ikkunasta ulos ja näin sen mustan linnun.

Nyt, kolme vuotta myöhemmin, tiedän että linnut symbolisoivat fyysistä ja psyykkistä voimaa ja itsenäisyyttä. Linnut ovat tärkeitä symboleja kun käymme läpi siirtymiä yhdestä vaiheesta toiseen. Musta väri kuuluu maailmaan maailmojen välissä; musta on alaslaskeutumisen väri. Musta on lupaus siitä, että pian saa tietää jotakin sellaista mitä ei ole aikaisemmin tiennyt, kirjoittaa Clarissa Pinkola Estés kirjassa Women Who Run with the Wolves.

Kaikki tämä sopii hyvin yhteen kokemukseni kanssa (kunnes annoin kätilön määräillä). ”Jaksan mitä tahansa”, kuulin itseni sanovan, nojatessani mieheeni. Tunsin itseni yhtäkkiä voimakkaaksi. Olin kahden maailman välissä, toisessa mielentilassa. Astuin alas tuntemattomaan ja sain tietää paljon mitä en ollut aikaisemmin tiennyt.

Syy siihen, miksi musta lintu on kuollut tai haavoittunut tässä kuvassa on toissijainen. Tehdessämme synnytystaidetta emme analysoi kuvia. Annamme kuvan puhua, yritämme olla analysoimatta sitä. Prosessi antaa usein uusia oivalluksia, mutta kun yhdistämme tutun kertomuksen kuvaan se kuolee; se ei enää puhu meille.

Stop — Look — Listen
Let the image breathe and unfold – before you name or describe it.
The moment you know what your drawing means, or you attach an old ‘story’ to it: it will die.
It will no longer speak to you.

~Pam England

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: