Intuitio

Tou 11, 2011

Kirjoitan usein intuitiosta tällä sivulla. Synnytystaide edesauttaa yhteyttämme intuitioon. Mutta mitä intuitiolla oikeastaan tarkoitetaan?

Intuitio on kykymme tehdä suotuisia ratkaisuja vaikka informaatiomme olisi puutteellinen.  Kyseessä on siis kyky odottaa sisäistä impulssia, joka ohjaa kättä oikein.

Joskus ulkoinen tieto ei ole riittävää jotta voisimme tehdä oikeita johtopäätöksiä, joskus sitä on liikaa. Välillä tieto voi olla ristiriitaista. Kaikissa tapauksissa voimme kuitenkin toimia ja tehdä oikeita päätöksiä intuitiomme avulla. Helsingin Sanomien vieraskynäosioissa intuitiosta kirjoitettiin 3.5.2011 näin: ”Päätöksenteon tutkijat ovat huomanneet, että ongelmia ratkottaessa intuitio tuottaa tietyissä tilanteissa merkittävästi parempia ratkaisuja kuin rationaalinen ajattelu. Intuitiosta on erityisen paljon apua, jos tietoa on joko liian vähän tai liian paljon. Pahimmillaan vallitsee samanaikainen tiedollinen yli- ja alikuorma: tietoa on liikaa, mutta samalla oleellista tietoa puuttuu.”

Raskauden ja synnytyksen aikana sekä vauvan ollessa vastasyntynyt, vanhemmat ovat usein vastaavanlaisessa tilanteessa.

Intuitiolla ei ole mitään tekemistä tarotkorttien, kristallien tai suitsukkeiden kanssa. Neurologi Mona Lisa Schultz kirjoittaa kirjassa the New Feminine Brain että jos sinulla on keho ja aivot ja nukut öisin, sinulla on kaikki edellytykset olla intuitiivinen.
Intuitio on luonnollinen osa kehoa ja aivoja.

Intuitiota voidaan kehittää niin, että oppii erottamaan intuitiivisen tiedon vaikkapa peloista, toiveajattelusta tai mielikuvituksesta. Synnytystaide voi auttaa sinua tässä; taidekasvatuksessa intuition merkitys on ymmärretty jo kauan. Ennen maalaamista kannattaa hetkeksi hiljentyä itseensä, kuunnella sisäänpäin, rationaalisen, analyyttisen mielen tuottamia ehdotuksia syvemmälle.

Reason is an effort to know the unknown
And intuition is the happening of the unknowable.
To penetrate the unknowable is possible, but to explain it is not.
The feeling is possible,
The explanation is not.

Osho: Intuition: Knowing Beyond Logic

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: